středa 29. dubna 2009

Prasečí chřipka jako nástroj

O prasečí chřipce snad už slyšel každý. V současnosti je možné lidi rozdělit asi na dvě poloviny. První nad pandemií lomí rukama a bojí se zpráv z dalšího rána. Druhá rukama mává a s pocitem, že jde o další bublinu, která brzo splaskne, titulky o ptačí chřipce jen přeběhne očima.

Přesto že tyto tábory jsou početné, existují i další názory na vzniklou situaci. Pohodlně se usaďte a zkuste trochu zapojit mozek. Zkuste si odpovědět na několik jednoduchých otázek.

  • Existuje někdo, kdo by mohl mít z této situace nějaký zisk?
  • Proč se pandemické chřipky objevují až v době genetického inženýrství?
  • Proč pandemická chřipka zasahuje právě Mexiko?
  • Co se stane přesně, když bude vyhlášena pandemie?

Pokud dokážete popustit uzdu své fantasii, zajisté vás ihned napadnou i další a další hrůzostrašné otázky. Nebojte se používat mozek a zkuste si přečíst třeba následující dva články.

Ptačí, prasečí, a jiné pandemie
Ptačí, prasečí, a jiné pandemie II

Mimochodem v diskuzích u jednoho článku jsem četl i další možný názor:

Existuje mnoho zainteresovaných, kteří na současné ekonomické krizi vydělávají obrovské sumy peněz. Představte si, že tyto subjekty vyhodnotí situaci tak, že krize nemá takové dopady, jak by se očekávalo. Součinnost světových mocností totiž poměrně rychle a obstojně zavádí reformy, které krizi brzdí nebo dokonce startují procesy, které krizi v určitých odvětvích zcela eliminují. Jak by tedy bylo možné krizi podpořit. Existence viru, který je sice léčitelný, ale v globálním měřítku ochromí ekonomiku, by rozhodně mohl pomoci. Kolik by mohlo stát vyrobení takového viru? Pro koho dalšího by mohla být přítomnost takového viru přínosem?

Konspirace může být prostě za vším.


Got Swine by ~MilkoBlackWolf on deviantART

1 komentář:

  1. U článků jsem se dobře pobavil. Občas i slušně zamrazilo. Trochu rozumnější odpovědi na některé otázky lze ale najít například i na serveru iDnes.cz http://zpravy.idnes.cz/proc-na-praseci-chripku-umiraji-lide-jen-v-mexiku-f65-/zahranicni.asp?c=A090429_074720_zahranicni_stf

    OdpovědětVymazat