pondělí 11. května 2009

Rozneste bulvár v zubech

Situace okolo bulváru houstne a za chvilku se bude moci snad i krájet. Bulvár si v poslední době dovoluje čím dál víc a jejich praktiky jsou stále tvrdší a nevybíravější. Ten kdo se stane jejich terčem, se může těšit na nejtvrdší boj v té nejdrsnější aréně, kde inkoust na papíru lidských práv bledne rychlostí zapadajícího slunce. Čeští paparazzi jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby tento boj vyhráli.

Máte pocit, že se vás to netýká. Omyl! V době internetu můžou zaklepat i na vaše dveře. Stačí zveřejnit nějaké to chrochtavé video. V lepším případě skončíte jen bez práce.

Nejen kvůli tomu přichází se svoji výzvou "VZKAZ BULVÁRU A VÝZVA KOLEGŮM" hned několik významných umělců. Za hlavní iniciátory se považují herec Marek Vašut a spisovatel Michal Viewegh. Pod vzkazem najdete pak taková jména, jako jsou Lukáš Vaculík, Bára Basiková, Ondřej Vetchý, Jiřina Bohdalová, Jiří Suchý, Karel Šíp, Martin Dejdar, Dagmar Havlová nebo v současnosti populární Jan Kraus.

Pokud se i vám nelíbí přístup bulváru, podepište!

2 komentáře:

  1. Podepsané výzvy? A co z toho? Že bulvár umělcům vadí víme i bez podpisů, a že s tím podpisy nic neudělají víme také. Kdyby místo toho založili informační server, kam by mohli reagovat. Oficiální zdroj informací a dementi. ČTK pro umělce :).

    OdpovědětVymazat
  2. Váš nápad je to sice povedený, ale také není řešením. Chcete reagovat na všechny lži, které se o vás v bulváru objeví? NE, to je také nesmysl. To byste také nemusel dělat nic jiného jen furt na něco reagovat. Z principu věci je nutné udělat přítrž tomu, aby bylo možné bez-postihu o vás šířit lži. Petice je jen vyjádřením nesouhlasu se současnou situací a apelem na morálku tisku. Nikdo nepředpokládá, že by něco změnila, ale je potřeba dát najevo, že současný stav není dobrý.

    OdpovědětVymazat